Smukke planter i haven

Vi elsker det smukke landskab, vores have skaber. Det kan ikke benægtes, at det at få nogle farverige og nuttede planter til haven, er afslappende og giver et frisk pust. Men hvilke planter skal man vælge?

Det er altid bedst at starte med de tilpasningsdygtige planter der vokser der hvor du bor. De vil ikke kun give dit landskab den rigtige farvetone, men de har mere chance for at trives. Og som en ekstra bonus kan de klare de lidt tørrere eller modstandsdygtigevejrforandringer. Forskellige planter vil gerne i forskellige haver så du skal overveje, hvad der passer ind i din have.

Vil du starte med nogle store planter eller små? Nogle gange er det godt at plante større buske for at danne rammen omkring din have, og det er også fint at nyde små stauder og blomster som regel længere tid. Markedsfører dem derude i butikkerne såvel som lokale gartnere vil kunne vejlede dig til de rigtige planter der passer til netop din have.

Når du har valgt dine plantesorter, planlæg derefter hvordan og hvor din have skal se ud. Lav en matematisk diagram for at placere dine bedste knopper som giver dig mulighed for et skønt arrangement af farverne, sammen med kontrasterende blade former samt teksturer. Det er her fantasiene får frit spil.

Husk at en god pleje af dine planter øger sandsynligheden for at de vokser sig sunde og stærke. Og husk muligheden for naturnæring – havestien gøder godt! Nyd det magiske i at observere livet krybe rundt i din have. Tilsammen ser de ikke bare utroligt smuk ud, men er en nydelse af natur og farver!

I sommervarmen lokker mange danskere udendørs. Mange kaster sig over havearbejdet og det bliver ikke sjovere end at oprette flotte haver med smukke planter. Der er ingen tvivl om, at kombinationen af farver og duft er uovertruffen og hvis du overvejer at anlægge en have, eller forbedre den, som allerede findes, så skal du selvfølgelig kigge efter de absolut smukkeste planter.

Her får du nogle af de mest populære planter i vores danske haver. Her er noget for enhvers smag. Der er solrige tørre haver, frugtplukning i sommermånederne, skovfugle på afstand samt gamle hidtilat-krydderurter. Fantastisk!

Først og fremmest skal vi tale om havenmærket vindrue. Dette er farven og duften af hjemmet og det isolerer også mod sne og frost. Vi elsker den mageløse duft og sarte lilla farve! Og det bliver også bedre, da den kan dyrkes vertikalt langs en gavl eller ud på en terrasse – ja, så vil hele haven lugte som et rigtigt vinmark !

Besøg en havecenter for at opdage nye steder til at plante frugter som blommer eller æbler. Derudover kan en brombærbusk være et fantastisk valg til at bringe lidt farve til haven – især endda, hvis du plukker dem i tid til at servere cremede pandekager i midten af august!

Endelig vil en drømmende landskabshave ikke være fuldendt uden flerfarvede rhododendroner . Dette er et syn affaldende farver fra foråret til september, der vil bringe dit landskab til live. Find en der robust nok til at ønske dig godfornøjelse fra år til år.